Bernard Menken

Met alleen een onderbreking in mijn studententijd woon ik al 50 jaar in Wassenaar. Ik werk buiten het dorp, dus ik ken het echt als de groene oase waar het na hard werken goed toeven is. 

Naast mijn werk als directeur – eigenaar van de jachtwerf Menken Maritiem ben ik Honorair Consul van Sri Lanka, bestuurslid van de HISWA vereniging en oprichter – voorzitter van De 15 van Wassenaar. 

Het liberaal gedachtengoed zit bij mij al zo’n 35 jaar stevig verankerd. De VVD is in mijn ogen de beste partij om dit te vertalen in praktisch beleid en daden. 

In de gemeenteraad wil ik samenwerken aan een bereikbaar, ontsloten Wassenaar met minder sluipverkeer. Daarvoor moet ook buiten de gemeentegrenzen veel werk verzet worden. De VVD is landelijk, provinciaal én lokaal de partij die mobiliteit op de agenda heeft staan, dus daar wil ik grote stappen maken. Hiernaast denk en werk ik graag mee aan de belangen van de lokale economie, met belangrijk oog voor de regionale aantrekkingskracht van het dorpscentrum. Tenslotte wil ik me inzetten voor een evenwichtige ruimtelijke ordening en goede sportvoorzieningen in ons dorp.