Willemijn Weekhout

Mijn naam is Willemijn Weekhout, getrouwd en moeder van 3 zonen. 

Na een jeugd in het buitenland, heb ik Europese Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna hebben wij een aantal jaar in Rotterdam gewoond, alvorens wij  12 jaar geleden met onze kinderen in Wassenaar zijn neergestreken. 

Wij hebben als gezin volop kunnen genieten van alle fantastische voorzieningen en faciliteiten die Wassenaar te bieden heeft. Wassenaar is een heerlijke plek om te mogen wonen en een ideale omgeving om je kinderen op te laten groeien. Daarom wil ik mij nu graag inzetten voor wat het beste is voor Wassenaar en haar inwoners, van jong tot oud.

Als eigenaar/vestigingsmanager van Saar aan Huis Wassenaar heb ik kunnen ervaren hoeveel voldoening het geeft om maatschappelijk je steentje bij te kunnen dragen. Ik wil mij graag inzetten om op constructieve, positieve wijze mijn bijdrage te leveren in de raad, binnen onze fractie en op het gebied van het Sociaal Domein. Daarnaast maak ik me sterk voor behoud van onze zelfstandigheid en al hetgeen  wat Wassenaar haar unieke identiteit geeft. Om zo vanuit het het Liberale gedachtengoed van de VVD het algemeen belang te dienen. Wassenaar moet een mooi, groen, levendig dorp blijven met goede voorzieningen, waar iedereen, jong en oud, fijn kan wonen en recreëren.

Als raadslid wil ik zichtbaar, benaderbaar en laagdrempelig  zijn. Ik vind het belangrijk om contact te hebben met de bewoners en een goed gevoel te houden voor wat er speelt en wat er beter kan. Het mooie van de gemeentepolitiek is dat het dicht bij de bewoners staat. Het gaat over concrete, relevante zaken die ons allemaal raken. Ik ga graag met u in gesprek!

Binnen de commissie Mens en Maatshappij hoop ik vanuit mijn ervaring bij te kunnen dragen aan een betere aansluiting van behoefte en ondersteuning. 

Ik ben binnen deze commissie woordvoerder voor Jeugdzorg, Kunst & cultuur en Onderwijs. Binnen de raad ben ik woordvoerder Duurzaamheid en Sport. 

Mocht u vragen of ideeën hebben, dan kunt u altijd contact met mij opnemen via wweekhout@wassenaar.nl