Iwein Borm

Mijn naam is Iwein Borm, 30 jaar, getrouwd, zoontje van 4, en sinds 2012 woonachtig in Wassenaar-Zuid. Ik heb in Delft Technische Informatica gestudeerd en ben daarna in 2007 in Londen mijn carrière begonnen in fusies en overnames. In 2008 kwam ik terug naar Nederland om bij een systematisch vermogensbeheerder te beginnen, waar ik momenteel als hoofd beleggingsstrategie werk. Bij de landelijke VVD ben ik sinds 2016 voorzitter van het Thematisch Netwerk Financiën.

Als Wassenaarder wil ik graag dat alles om mij heen goed geregeld is. Van de bereikbaarheid tot groenonderhoud, van school tot winkelen in het centrum en nog veel meer. Allemaal zaken waar de gemeente een grote rol in vervult. Financieel ging het de laatste jaren niet de goede kant op, en dat gaat zich op een gegeven moment in de dienstverlening en/of zelfstandigheid wreken. Als financieel onderlegde liberaal zet ik mij graag in om hierin orde op zaken te stellen. Zodat onze zelfstandigheid gewaarborgd blijft en Wassenaar ons landgoed aan zee blijft.

Sinds 2018 zit ik in de gemeenteraad om actief een bijdrage te leveren aan de verschillende uitdagingen waar we als gemeente voor staan. In de raad zit ik in de Commissie Bestuur & Middelen, en ben daar woordvoerder voor:

  • Avalex
  • Burgerparticipatie
  • Coördinator Gemeenschappelijke Regelingen
  • Gemeentelijke Accommodaties
  • Werkorganisatie Duivenvoorde (ambtelijke samenwerking met Voorschoten)

Ook ben ik voorzitter van de subcommissie Planning & Control, meelezer bij de begroting en betrokken bij het aanpakken van de N44. 

Mocht u vragen of ideeën hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen via iborm@wassenaar.nl