Charlotte Rogge-Schneider

Wat is Wassenaar een prachtig dorp!

In 2018 ben ik hier neergestreken, samen met mijn man en onze drie kinderen. We genieten volop van het strand, het vele groen, de gezellige dorpskern, fijne sportfaciliteiten, goede scholen en zo kan ik nog wel even door gaan… Graag zou ik mij als lid van de Gemeenteraad inzetten om al dit moois te behouden en nóg beter te maken.

Mijn naam is Charlotte Rogge, ik ben 39 jaar. Ik werk als senior communicatie adviseur bij Zilveren Kruis. Daar heb ik geleerd dat een gezonde leefomgeving – met veel groen, veilig verkeer, zo min mogelijk overlast en een rijk verenigingsleven – een positief effect heeft op de gezondheid. Daarom zijn dit zaken waar ik mij in mijn eigen omgeving graag voor wil inzetten.

Andersom zijn er ook omstandigheden die een negatief effect kunnen hebben op gezondheid. Als mensen bijvoorbeeld schulden hebben of in een ingewikkelde echtscheiding zitten, is de kans groter dat ze ondersteuning en/of zorg nodig hebben. Op gemeentelijk niveau kunnen we sociale omstandigheden verbeteren. Met meer gezondheid en lagere zorgkosten als resultaat.

Kortom, ik zie veel mogelijkheden om vanuit de gemeente gezondheid en welzijn te stimuleren. Van ouderenbeleid tot de jeugdzorg, maatschappelijke ontwikkeling, participatie of de GGD. Maar ook op het gebied van openbare orde en veiligheid, ruimtelijke ordening en milieu. Als dat allemaal goed op orde is, wordt uiteindelijk iedereen daar beter van.