Alexandra Haesen-Kuiper

Al ruim 15 jaar woon ik samen met mijn gezin in het heerlijke Wassenaar. We genieten volop van alle facetten die het dorp te bieden heeft. Heerlijk een hapje eten, wandelen of hardlopen door de duinen, een balletje slaan op de Kieviten of de zon onder zien gaan op het strand. Daarnaast zetten we ons actief in op school en bij de sportvereniging.

Zelf werk ik bij een vastgoedbeleggingsmaatschappij in Scheveningen als Vastgoedmanager en mijn man heeft een eigen bedrijf in Wassenaar. Onze drie dochters gaan hier naar school. 

Ik vind het belangrijk dat alle inwoners kunnen genieten van het dorp en haar faciliteiten zoals dat ik doe met mijn gezin. Ook voor bezoekers en toeristen moet Wassenaar een aantrekkelijke bestemming zijn. Dat is de reden dat ik mij graag kandidaat stel voor Gemeenteraadslid.

Er spelen een aantal zaken die belangrijk zijn voor woongenot in ons dorp. Zo is de steeds grotere verkeersdrukte een belangrijk agendapunt geworden alsmede de groene buffer tussen Wassenaar en Katwijk. Tevens staat de zelfstandigheid van het dorp iedere verkiezing weer op het programma. Samenwerkingsverbanden kunnen een grote mate van efficiĆ«ntie en kostenbesparing opleveren. Er is echter gebleken dat het samenvoegen van gemeenten vaak leiden tot nieuwe problemen aangaande openbare orde en voorzieningen en tevens zorgt voor een grotere afstand tussen bewoners en bestuur. 

Wassenaar heeft een betrokken en dienstverlenend bestuur nodig, die weet wat er speelt in het dorp. Met de huidige wethouder is er naar mijn mening een grote stap in deze richting gezet. Er zijn diverse momenten geweest de afgelopen jaren waarbij onze wethouder naar zichtbaar naar buiten trad zoals bijvoorbeeld tijdens het verkeersdrukteonderzoek. Ook is zij vaak terug te vinden in de Wassenaarse krant.