Dennis Ziengs

Ik ben geboren in Assen, juni 1949.
Eén zoon die in Londen woont en werkt.

Sinds het voorjaar van 2022 woon ik met mijn vrouw Cathy in Wassenaar. Daarvoor woonde ik bijna 47 jaar (1975 - 2022) onafgebroken in het buitenland, waarvan ruim 30 jaar in Azië, 10 jaar in de VS, 3 in Brazilië en 4 in West Europa.  

Na studie en militaire dienst ben ik in 1973 in een bank met werk begonnen en ben bijna 40 jaar voltijds actief geweest in die bedrijfstak bij vijf verschillende financiële instellingen uit vier verschillende landen. In de eerste 30 jaar werkte ik in verschillende banken; sinds 2003/4 voornamelijk in levensverzekeringsmaatschappijen.  Mijn functies waren o.a. CEO Brazilië, CEO Noord Amerika, CEO Azië. In 2012 ben ik gestopt met "full time" werk en was sindsdien actief als (president-) commissaris / adviesraad-lid bij aanvankelijk 8 bedrijven en een ziekenhuis; nu nog steeds bij 4 maatschappijen.

In al die jaren heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan als lid cq voorzitter van diverse bestuurlijke organen in bijna een dozijn landen met allerlei variaties van cultuur en vormen van politieke structuur en oriëntatie, zij het democratisch, autocratisch of bijna dictatoriaal; al doende heb ik ook veel te maken gehad met diverse vormen van toezicht op lokaal en regionaal niveau.

Vanuit een persoonlijk sterk liberale invalshoek stel ik dit alles gaarne ten dienste van Wassenaar via mijn lidmaatschap (sinds november '23) van het bestuur van de VVD,  afdeling Wassenaar. Het is een fijne en prachtige plaats om te wonen; wellicht kan ik helpen het nog mooier, veiliger, diverser en aantrekkelijker te maken op zowel persoonlijk / familiaal niveau als op het zakelijke terrein.