Nieuwjaarsreceptie van VVD Wassenaar druk bezocht

De Wassenaarse VVD organiseerde afgelopen zondag in Hotel Duinoord haar traditionele nieuwjaarsreceptie. Naast Wassenaarse VVD-leden waren ook veel raads- & bestuursleden van coalitie- en oppositiepartijen aanwezig. 

Voorzitter Charlotte van Wezel keek kort terug op 2018. De VVD groeide flink bij de verkiezingen, nam het voortouw in de coalitievorming en heeft met twee wethouders een grote verantwoordelijkheid in het college genomen. Fractievoorzitter Laurens van Doeveren benoemde dat de zelfstandigheid van Wassenaar met de nieuwe kroonbenoemde burgemeester en de door de provincie goedgekeurde begroting gewaarborgd is. Beiden onderstreepten dat de goede verhoudingen tussen de coalitiepartijen en de constructieve dialoog met de oppositie hele belangrijke voorwaarden zijn voor een stabiel en betrouwbaar bestuur van de Gemeente.

Maar ook de afsluiting van de Storm was een veelbesproken onderwerp. Onderhoud is nodig, afsluiting was onvermijdelijk en dat dit vertraging geeft was bekend. Maar met ongelukken op de A4 en de A44 werd in de ochtendspits van maandag 7 januari opnieuw bewezen dat de Wassenaarse wegen de massale hoeveelheid sluipverkeer simpelweg niet kunnen verwerken. De Gemeente heeft inmiddels noodmaatregelen genomen om het ergste leed te verlichten, maar het blijft verre van optimaal. “Verkeer is voor de VVD Wassenaar een heel belangrijk onderwerp” zegt raadslid Bernard Menken. “Als we inzetten op betere doorstroming trekken we nog meer verkeer aan, als we kiezen voor minder verkeer moeten we meer vertraging creëren.” De wereld staat op z’n kop volgens Menken: “Er zijn in de hele wereld A- en N-wegen aangelegd om lokale wegen te ontlasten. In Wassenaar gaat het andersom. Onze lokale doorgaande wegen worden misbruikt als overloop-capaciteit voor de te volle snelwegen. Elke dag 70.000 auto’s op de N44 en ruim 10.000 door het dorp. Dat kunnen onze wegen simpelweg niet aan. Die zijn op 26.000 inwoners ingericht.” De VVD fractie blijft ook in 2019 bij Haaglanden, de MRDH, de provincie én landelijk benadrukken dat deze verkeersproblematiek niet alleen een Wassenaars probleem is, maar de hele regio veel geld kost.