Afsluiting Storm verkorten

Verleden week benoemde de VVD dat zij met haar coalitie partners duidelijk kiest voor aanpak van de verkeersproblemen. De afsluiting van de Storm bewijst dat onze wegen niet gemaakt voor de duizenden auto´s die binnen de bebouwde kom onze noord-zuid assen gebruiken.

Niet alleen ondernemers gedupeerd

Twee weken terug spraken vele ondernemers in tijdens de raadsvergadering om de noodklok te luiden. Naast de ondernemers hebben bijna alle Wassenaarders hinder van de afsluiting van de Storm. Bewoners van Rijksdorp hebben problemen als de stoplichten bij Duinrell strakker worden afgesteld. Bewoners van de van Zuylen hebben last  als ze te los staan. Mensen uit zuid komen pas na veel vertraging op de A44 en de Luifelbaan is voor iedereen moeilijker bereikbaar. Verkeer zal de komende weken last blijven houden. En een oplossing op rechts geeft helaas altijd problemen op links.

Versnellen op de Storm

VVD-woordvoerder Bernard Menken heeft tijdens de vergadering van 4 maart sterk aangedrongen op maatregelen om de duur van de overlast fors te beperken. “Fouten maken is niet erg, als je het maar onderkent en wilt herpakken.” stelt Menken. “Bij de aanbesteding van de Storm is de overlast onderschat. Met extra mankracht kan het werk 19 april worden afgerond.“ vervolgt hij. “Dat moeten we zonder verder dralen gewoon zo uitvoeren. En we moeten er tijdens de werkzaamheden voor zorgen dat het verkeer doorstroomt. Daarom wil ik iedere ochtendspits verkeersbegeleiders op de rotondes.”

Denk en praat op 15 maart mee op de VVD-verkeersavond

De Wassenaarse VVD hoort graag wat u meemaakt en waar u verbetering ziet. Daarom organiseert zij op vrijdag 15 maart in bar ’t Ruime Sop aan de van Zuylen vanaf 20.00 uur een thema-avond. Wethouder Klaver, raadsleden en actieve VVD-leden komen graag in gesprek met Wassenaarders die willen meedenken over het verkeer in ons dorp. Raadslid Menken is erbij: “Soms zijn problemen groot en oplossingen simpel. En soms zijn oplossingen ver weg. Maar iedere marathon begint met een eerste stap. Als we die met elkaar zetten worden de volgende stappen steeds makkelijker.” De VVD Wassenaar weigert het doorgaande verkeer als simpel feit te accepteren. “Daarom zetten we op alle niveaus bij alle betrokken partijen druk op de ketel.” besluit Menken.

Meedenken en meebeslissen over Wassenaar en de koers van de VVD? Word lid van het Wassenaarse netwerk! Kijk op www.vvd.nl