VVD Wassenaar pleit voor betere toegang Duinrell

Het welbekende Tina festival op Duinrell is weer voorbij. Twee dagen drukte in Wassenaar, waar duizenden meisjes weer volop van genoten hebben. De verkeersstroom rond de Tina dagen brengt altijd overlast met zich mee. Duinrell neemt zelf al jarenlang maatregelen om het verkeer in zo goed mogelijke banen te leiden. Zo neemt de overlast jaar op jaar af, maar blijven er opstoppingen ontstaan op de Rijksstraatweg, de van Zuylen van Nijevelstraat en de Storm van ’s Gravesandeweg. 

VVD Wassenaar beseft dat deze overlast voor omwonenden en bewoners onprettig is. Toch zijn wij blij dat Duinrell af en toe evenementen organiseert die grote aantallen bezoekers trekken. Het betekent extra werkgelegenheid en geeft een positieve impuls aan de Wassenaarse economie. Een deel van de bezoekers komt naar het centrum, de landgoederen of het strand en besteedt geld bij Wassenaarse ondernemers.

De VVD wil dat Duinrell goed en met weinig overlast bereikbaar is. Want ook op gewone dagen kan het ongewoon druk zijn, waardoor het verkeer in het dorp vastloopt. In het hoogseizoen, als ook de verkeersstroom richting strand erg groot is, zitten de toegangswegen in beide richtingen, naar zowel Duinrell als het strand, regelmatig muurvast.

De VVD is van mening dat een alternatieve toegang naar Duinrell veel kan betekenen voor een betere doorstroming. In het verleden is al eens gekeken naar het verleggen van de ingang voor het autoverkeer. Dit stuitte destijds op veel bezwaren waardoor het niet verder werd onderzocht. VVD Wassenaar meent dat nu de tijd rijp is om opnieuw serieus te kijken naar de verschillende opties voor een betere toegang. Zeker gezien de ontwikkelingen op Valkenburg en de afwikkeling van het verkeer via de Rijnlandroute.  

VVD Wassenaar hoopt dat de wethouder verkeer snel met Duinrell om de tafel gaat zitten om de mogelijkheden te bekijken, zodat we op tijd kunnen anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen. Dat verdienen de inwoners van Wassenaar, de gasten van Duinrell en de bezoekers van ons mooie dorp.

Meedenken en meebeslissen over Wassenaar en de koers van de VVD? Word lid van het Wassenaarse netwerk! Kijk op www.vvd.nl