Uitnodiging: KRAKEN of ACTIE?

Maandag 18 november organiseert de Wassenaarse VVD een politiek café rondom kraken en Ivicke. Wat kan een gemeente nu doen om krakers en pandjesbazen aan te pakken? Het begon met een vervallen rijksmonument dat uitgroeide tot een uitvalbasis voor 150 activisten die vanuit daar de NAVO en het TNO-gebouw in Den Haag probeerde te bezetten.  Onze nieuwe burgemeester stelde deze zomer zijn vakantie uit om de situatie rondom Ivicke te managen. 

De Wassenaarse VVD sprak zich als eerste uit tegen de komst van deze activisten, voor het ontruimen van de krakers en voor het aanpakken van de pandeigenaar omdat Ivicke moedwillig verloedert. Dat laatste kan volgens de VVD maar op twee manieren; of de pandeigenaar knapt het op of de gemeente op zijn kosten. Na jaren van stilstand kan de situatie niet langer zo blijven. De buurt en het pand zelf verdient beter! Samen met het CDA diende VVD-fractievoorzitter Laurens van Doeveren voorstellen in om ontruiming mogelijk te gaan maken en de krakers te laten vertrekken.

In dit politiek café kijken we wat het gemeentebestuur verder kan doen en waar de landelijke regels mogelijke actie belemmeren. VVD-Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis werkt aan een initiatiefvoorstel om krakers makkelijker te kunnen ontruimen bij bezetting van een pand. Samen met Christiaan van Oordt, voorzitter van erfgoedvereniging Heemschut Zuid-Holland en VVD-fractievoorzitter Laurens van Doeveren gaat hij graag met u in gesprek! Doe mee. 

U bent van harte welkom op maandagavond 18 november bij Cafe ’t Ruime Sop op de Zuylen van Nijeveltstraat 100. Start 20.00 uur en inloop vanaf 19.30 uur. Deze avond is toegankelijk voor alle Wassenaarders