Samen sterk in Wassenaar

Samen staan we voor een opgave van enorme omvang. Wij leven mee met de slachtoffers van het coronavirus en wensen familie en vrienden sterkte in deze moeilijke periode. Sinds vorige week zijn er helaas nieuwe besmettingen in Wassenaar bijgekomen. 

Gelukkig zien we dat verenigingen, vrijwilligers, serviceclubs, ondernemers en alle mensen in de zorg in Wassenaar zich maximaal inzetten om elkaar te ondersteunen! Iedereen probeert het beste van de situatie te maken. Belangrijk is, dat iedereen zich daarbij aan de voorschriften houdt. Ook de anderhalve meter afstand op straat, in het bos of op het strand!

Het kabinet heeft een fors pakket aan steunmaatregelen voor ondernemers en werknemers gepresenteerd. Het pakket is bedoeld om mensen en bedrijven te helpen het hoofd boven water te houden. Elke dag wordt opnieuw bekeken wat er nodig is om ondernemers, ZZP’ers en werknemers te steunen in deze zware tijd. We zijn er nog lang niet.

In Wassenaar is het gemeentebestuur ook hard bezig om de (voorlopige) schade in Wassenaar te inventariseren en Wassenaarders te ondersteunen waar mogelijk. De gemeentelijke financiën staan er goed voor en de Wassenaarse VVD wil verenigingen, ondernemers en anderen getroffenen zo goed mogelijk ondersteunen om deze periode te overbruggen. Met creativiteit en innovatie proberen ondernemers er het beste van te maken. De VVD roept op om onze Wassenaarse ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen: koop lokaal waar mogelijk. 

Wassenaar heeft veel senioren. Daarom moeten maatregelen rekening houden met deze groep, die extra kwetsbaar is. Landelijk is om een ‘ouderenuurtje’ gevraagd. Dan kunnen senioren die nu liever geen boodschappen doen, toch rustig en veilig in Wassenaar winkelen. Verschillende winkels zijn zondagmiddag opgegaan. Dat zorgt voor een betere spreiding van mensen en voorkomt dus verspreiding van het virus. 

We realiseren ons dat dit zware tijden zijn. Zoals premier Mark Rutte vorig week  zei: "Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar." 

Wil je op de hoogte blijven van wat de VVD doet rondom het coronavirus? Kijk op www.vvd.nl