We blijven onze ondernemers steunen

Koop lokaal

Ondanks dat we na anderhalf jaar afscheid hebben genomen van de anderhalve meter, blijven onze Wassenaarse ondernemers onze steun nodig hebben. Zij doen hun stinkende best om een mooi aanbod in ons mooie dorp te realiseren en wij blijven alle inwoners oproepen lokaal te blijven kopen zodat er een toekomst is voor onze ondernemers en ons dorpscentrum.

Wassenaarse Slag

Afgelopen week was de kersverse Wassenaarse VVD fractievoorzitter, Gerbrand Nijman, samen met VVD-raadslid Paul Ronke en Hans Mulder van de fractie Mulder op bezoek op de Wassenaarse slag. Zij hebben gesprekken gevoerd met de ondernemers van beide parkeerplaatsen, Sport en Bida Baai. 

Mooie verbeteringen

De ondernemers zijn positief over de verbeteringen die onder de leiding van wethouder Caroline Klaver-Bouwman door de gemeente zijn aangebracht, zoals de vernieuwde rotonde, de nieuwe prullenbakken, het nieuwe uitzichtpunt op het duin en de nieuwe fietsnietjes. Maar ze zouden wel graag zien dat Staatsbosbeheer het groen beter beheerd, want er zijn veel overhangende struiken en takken op de weg, het wandelpad en het fietspad. Ook de zichtbaarheid van het fietspad vanaf de rotonde is ronduit slecht. Wij hebben de wethouder hierop gewezen.

Steun blijft nodig

Gelukkig hebben de ondernemers een paar mooie maanden gedraaid, maar het is nog steeds een stuk minder dan voor Corona. De buitenlandse toeristen worden node gemist, waardoor ook de parkeerplaatsen veel omzet verloren.  

Ze zijn blij dat de strandtenten deze winter weer mogen overwinteren, maar ze mogen dan niet open zijn. Ongeveer de helft van de strandondernemers zouden graag het hele jaar rond open willen, maar helaas wil het Hoogheemraadschap daar niet aan meewerken. Als Wassenaarse VVD denken we in mogelijkheden en wij zouden graag verkennen onder welke omstandigheden dit gefaciliteerd zou kunnen worden. Uiteraard mag dit niet ten koste gaan van ons prachtige, prijswinnende familiestrand. 

Helaas zijn de utiliteitsvoorzieningen op het strand voor de ondernemers nog niet optimaal, want de elektriciteit capaciteit is onvoldoende. Op mooie zomerse dagen moeten ze generatoren aanzetten om extra elektriciteit op te wekken. Dit leidt uiteraard tot extra kosten. Gegeven de energietransitie kampen elektriciteitsbedrijven sowieso met een lange doorlooptijd om extra leidingen aan te leggen. Toch hebben we de wethouder verzocht contact op te nemen met Liander om te zien of ze hier niet iets aan kunnen doen, want helaas kan de gemeente dit niet zelf oplossen. 


Wil je ook meedenken over gemeentebeleid? Word lid van de VVD!