Samenleven en oprecht luisteren

Allereerst willen wij alle Wassenaarders een voorspoedig en vooral gezond 2022 wensen. To all internationals living in Wassenaar, the Wassenaarse VVD would like to wish you a prosperous and a healthy 2022.

Ook in 2022 zal Corona nog onder ons zijn en onze manier van samenleven voorlopig beïnvloeden. Helaas zien we te veel polarisatie in het maatschappelijk debat. Maar samenleven betekent ook dat je na elkaar blijft luisteren en open blijft staan voor andermans mening. En zoals onze Koning zo mooi omschreef in zijn Kersttoespraak, “verhalen geven zin en door naar elkaar te luisteren verbinden we ons met elkaar”. 

Of zoals Desmond Tutu, die helaas afgelopen zondag is overleden, eens in een interview stelde “als je vrede wil moet je niet met je vrienden, maar met je vijanden gaan praten”. 

Laten we open blijven staan voor elkaar, onbevangen het gesprek aangaan. Vanuit verwondering naar elkaar luisteren is juist in tijden van polarisatie belangrijk in een maatschappij, waarin we tenslotte samen leven. 

Gelukkig zien we in Wassenaar nog wel dat mensen met elkaar het gesprek aangaan en de bereidheid hebben naar elkaar te luisteren. En ook de gemeente wil nog beter naar de inwoners luisteren. Recent heeft uw gemeenteraad de inspraak mogelijkheid voor de inwoners versterkt. De Wassenaarse VVD hecht veel waarde aan de inspraak mogelijkheden en de participatie van de Wassenaarders. Het is ook mooi te zien hoe de inwoners van zich doen spreken op onderwerpen die zij van belang vinden. 

Laten we ook komend jaar naar elkaar blijven luisteren, laten we blijven zoeken naar wat ons verbindt en we gemeen hebben, in plaats van de tegenstellingen te accentueren.    

Komend jaar zal ook in het teken staan van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Dat u allen maar in grote getalen van uw stemrecht gebruik zult maken om uw vertegenwoordiging in de Wassenaarse gemeenteraad te kiezen. 

Namens de gehele Wassenaarse VVD Fractie: een prettige jaarwisseling en een gezonde start van het nieuwe jaar. 


Meedenken en meedoen bij de Wassenaarse VVD? Word lid! Kijk op wassenaar.vvd.nl  

Lijst 1