Wassenaarse VVD positief over initiatief nieuw gezondheidscentrum

De Wassenaarse VVD is positief over het initiatief van huisartsen voor een nieuw gezondheidscentrum in ons dorp. Het is belangrijk om samen met de initiatiefnemers te komen tot een realistisch en uitvoerbaar plan, zodat toegankelijke huisartsenzorg in Wassenaar nu en in de toekomst gewaarborgd blijft.

Na gesprekken met omwonenden en belangstellenden op 4 februari hebben de huisartsen nu ook formeel bij de gemeente de vergunningaanvraag ingediend. Afgelopen maandag 20 februari hebben de huisartsen in de Commissie Fysieke Leefomgeving daarover ingesproken en aangegeven tegen welke problemen zij aanlopen in de planvorming. 

Vanwege toenemende druk op de zorg staan veel huisartsen in Wassenaar op het punt om nieuwe patiƫnten te weigeren. Er is extra ruimte nodig om ook in de toekomst passende zorg in Wassenaar te kunnen blijven bieden. In de voormalige Jozefkerk kan die ruimte worden gevonden. Het gezondheidscentrum biedt in de toekomst ook onderdak aan een apotheek, een laboratorium en diverse paramedische disciplines.

In de Commissie Fysieke Leefomgeving heeft commissielid Manuel Dijkstra mondelinge vragen gesteld aan de wethouder, onder meer over de parkeercapaciteit die aan de krappe kant lijkt. Wat de Wassenaarse VVD betreft zou de gemeente in de planvorming waar nodig een helpende hand kunnen bieden, bijvoorbeeld door op het naastliggende plein aan de Ter Weerlaan op gemeentegrond extra parkeerplaatsen te realiseren. Dit biedt tevens kansen voor waardevermeerdering in de buurt. 

De wethouder gaf aan dat de ruimtelijke procedure nu gestart is. De VVD dringt aan op een positieve grondhouding van de gemeente en wil dat het nieuwe college zich zo snel mogelijk buigt over de kwestie zodat er een realistisch en uitvoerbaar plan komt. Dit voorkomt onnodige vertraging.

Heeft u vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail aan mdijkstra@wassenaar.nl 

Op de foto: vlnr: Monique van Deursen, Charlotte Rogge, huisarts Wouter Bongers en Manuel Dijkstra